UitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkocht
Muziek

The Basily Gipsy Band

Gipsy Party

vrijdag 11 oktober
20:15 uur
22,00

Bestel ticketsMeld je aan voor de wachtrij

Foto door Bruno Verhulst

In ‘Gipsy Party’ laat The Basily Gipsy Band u, naast hun diverse muziekstijlen, ook kennis maken met de cultuur van de zigeuners, maar ook het reizen, het leven, de feesten, de taal, het verdriet, hun roots, de passie en sommige dingen die ze los moeten laten komen aan bod.

The Basily Gipsy Band speelde op grote (Gipsy)festivals en in theaters over de hele wereld: ‘North Sea Jazz’, ‘Django Reinhardt Festival’ in Frankrijk, ‘Jak-festival’ in Indonesia, ‘Copenhagen Jazz Festival’, een theatertour door Japan en in diverse jazz-clubs in onder andere Engeland, USA ,Hongarije, Italië, Zweden, België, Duitsland en Frankrijk. Eén van hoogtepunten in hun carrière is het optreden met Stéphane Grappelli, dé violist van de grote meester Django Reinhardt in het Circus Theater Scheveningen en in het Concertgebouw in München. Tevens speelden ze op privéfeesten van The Rolling Stones en traden ze op met gitarist Jeff Beck. Samen met Erik Visser, de grondlegger van de groep Flairck, maakten ze een wereldtournee.

De gipsy-jazz formatie Basily laat de tijden van Django Reinhardt en Stéphane Grappelli herleven. Tegenwoordig heeft The Basily Gipsy Band een geheel eigen identiteit met traditionele Balkanmuziek en Spaanse zigeunerinvloeden ontwikkeld. Door de ontwapenende podiumpresentatie en de gedreven uitstraling weten de muzikanten hun publiek keer op keer in vervoering te brengen.

Bestel hier je tickets

Meld je aan voor de wachtrij