zon 17 okt 2021
14:00 - 15:00

Grote zaal
Kindertheater 2-10jr

Prijs € 0.00
T/m 12 jaar € 0.00

Een muzikale voorstelling waarbij de acteurs terecht komen in een levend schilderij

Aron en Stefanie houden hun spreekbeurt over de Franse schilder Claude Monet. Monet was in 1871 vier maanden in Nederland, in Zaandam. Hij schilderde daar zesentwintig schilderijen, die nu in musea over de hele wereld hangen. Nederland is daar nog altijd heel erg blij mee. Maar tijdens de spreekbeurt komen Aron en Stefanie erachter dat toen Monet per boot aankwam, de mensen helemaal niet zo blij met hem waren. Hij was namelijk samen met zijn vrouw en kind op de vlucht voor een oorlog, en daarom hielden ze hem als vluchteling heel streng in de gaten. Ze waren bang dat hij hier iets kwam halen. Niemand had er ooit over nagedacht dat hij hen misschien ook iets te bieden had. Aron vindt de spreekbeurt ineens lastig worden. Hij is ook met een boot uit zijn land gevlucht. Hij herkent zich in het verhaal van Monet, ook hij kent het gevoel niet gewenst te zijn. Hij zou het liefst helemaal niet opvallen en verdwijnen in de massa. Stefanie vindt dat stom. Zij valt namelijk nooit op. Iedereen vergeet haar. Zij zou willen dat ze eens wat aandacht zou krijgen door een bijzonder levensverhaal.

‘Mijn spreekbeurt gaat over een dooie schilder’ is een muzikale voorstelling waarbij de acteurs terecht komen in een levend schilderij. Een voorstelling voor kinderen vanaf 8 jaar.

In het kader van 400 jaar haven is er na afloop van de voorstelling een schilderworkshop door Cris Vaudo in de Foyer. Geef je snel op via programmering@bzhd.nl want vol=vol.

Scenefoto's: Charlie Feld


 

Nelly van Gils

18-10-'21

Een heel mooie voorstelling! Ernst en hilariteit wisselden elkaar leuk af. Ieder bleef geboeid!

Wilma Moolenaar

18-10-'21

De acteurs hebben goed gespeeld, maar ik vond de voorstelling te moeilijk voor kinderen onder de 10/11 jaar. Je merkte het aan het geschuif en gehang op de stoelen. Mijn oudste kleindochter (11 jaar) kon de voorstelling beter op waarde schatten.

U kunt hier uw reactie plaatsen