Woensdag 26 juni 2019
  • 0 items

Neem contact met ons op.
  • zondag 28 april
  • Open Podium Hellevoetsluis

  • Ontdek dichters, muzikanten en vertellers uit de regio.

Opslaan in favorieten
13:30 uur
  • zondag 28 april
  • Open Podium Hellevoetsluis

  • Ontdek dichters, muzikanten en vertellers uit de regio.

Opslaan in favorieten
13:30 uur

Dichters, vertellers en muzikanten - Open Podium Hellevoetsluis

De alweer 33 editie van het Open Podium Hellevoetsluis vindt op zondag 28 april weer plaats in het Cultuurhuis Hellevoetsluis, in het Theater Twee Hondjes.
Deze editie bestaat weer uit een mooie balans tussen gedichten en muziek voor een inspirerende lente zondagmiddag. Dus kom gratis genieten van muziek, dicht en kunst. Het cultuurhuis is open vanaf 13.00 uur. De aanvangstijd is 13:00 uur en om 15:30 uur is het Open Podium ten einde. Het geheel is weer in handen van Els Huurman, die alle onderdelen naadloos aan elkaar heeft gesmeed tot één prachtig geheel
 
Caspar de Jonge en Angelo Cross.
Caspar de Jonge is zanger en zangcoach. Coachen vindt hij even leuk en inspirerend en het één kan niet zonder een ander. Caspar heeft ervaring in meerdere stijlen maar jazz en folk hebben zijn voorkeur. Via het lesgeven blijft hij in contact met de hedendaagse pop. Deze middag zingt en begeleid hij zich achter de piano samen met Angel Cross.
Angelo Cross  een bekende op het Podium  hij is  zanger en dichter. Zijn  belangrijkste motto is vooral blijven genieten en zijn publiek bereiken en raken. Deze middag worden wij verrast door een samensmelting tussen de klanken van piano en zang.
 
Harry Wapenaar
Was al op 10 jarige leeftijd begonnen met piano spelen.En kreeg les van zijn tante,die pianolerares was.In zijn latere jaren volgde hij klassiek pianoles en daarna tot op heden Jazz. Momenteel is Harry Wapenaar vaste pianist van drie big bands,in Rotterdam,Rijswijk en Den Haag. Heeft van de jazz goeroe Rob van Kreeveld  jazz pianoles die overigens ook geweldige klassieke muziek kan  spelen en deze middag gaan wij genieten van al het mooie van Harry Wapenaar!!
 
Tijdens dit Open Podium zal ook Leo Blok onze bekende Hellevoeter zijn gedichten voordragen.
In september 2017 gestopt als hoofdredacteur van Groot Hellevoet en had 42 jaar lang een grote bijlage geleverd  aan de mooie geschiedenis en (toekomst) van Groot Hellevoet.Daarbij vol trots de Jan Blankenspeld uitgereikt gekregen.Omdat er een gedichten bundel uitkwam van Els Huurman destijds schreef Leo er een artikel over in Groot Hellevoet .Bij het gesprek bij Els thuis ging  het onderwerp over “gedichten”en  kwam ze erachter dat Leo ook prachtige gedichten schreef en nog schrijft  en daar gaan wij van genieten tijdens het Open Podium! 
 
Greta Lugtmeier de liefde voor poezie en taal ten gehore brengen. De thema’s die het leven raken vormen haar de inspiratie. Haar motto’ Een mens wordt een mens door andere mensen”. En dat is duidelijk herkenbaar in haar schilderijen van woorden.
 
Miep Hooghart
  laat haar prachtige gedichten horen over het leven. Over wat ze ziet om haar heen  is een grote inspiratie voor haar. Ook zijn haar kunstwerken bijzonder  mooi waar zij ook gedichten bij schrijft.
Catharine van Vliet geboren en getogen in Frankrijk, is ze toch ooit gevallen voor Goeree Overflakkee. Een veelzijdig kunstenares die vanmiddag zal voordragen uit eigen werk. Fascinatie door het leven is wat doorklinkt in haar gedichten. Zij is lid van de Reizende Dichters. Een kunstwerk van haar is onder de naam “Freddy” te bewonderen in de dichtbundel van Els Huurman, Dicht op Kunst.
 
De mix van gedichten en muziek door deze mooie persoonlijkheden is zeker de moeite waard om te komen beluisteren. Dus zet in uw agenda Open Podium Hellevoetluis zondagmiddag 28 april! Van harte welkom in het Cultuurhuis nieuwe Veste in de foyer van Theater Twee Hondjes!
 
 
 
 

Els Huurman verzorgt bijna elke maand het Open Podium Hellevoetsluis in De Foyer. Een gezellige middag vol poëzie, verhalen en muziek, gratis toegankelijk voor wie dit wilt zien en horen.

Meer informatie, of optreden? Stuur dan een mailtje naar Els via elshuurman64@gmail.com
Foto: Patrick Blonk

Reacties van bezoekers

Er zijn helaas nog geen reacties.

Plaats een reactie