Woensdag 26 juni 2019
  • 0 items

Neem contact met ons op.
  • zondag 31 maart
  • Open Podium Hellevoetsluis

  • Ontdek dichters, muzikanten en vertellers uit de regio.

Opslaan in favorieten
13:30 uur
  • zondag 31 maart
  • Open Podium Hellevoetsluis

  • Ontdek dichters, muzikanten en vertellers uit de regio.

Opslaan in favorieten
13:30 uur

Dichters, vertellers en muzikanten - Open Podium Hellevoetsluis

De alweer 32 editie van het Open Podium Hellevoetsluis vindt op zondag 31 Maart   weer plaats in het Cultuurhuis Hellevoetsluis, in het Theater Twee Hondjes.
Deze editie bestaat weer uit een mooie balans tussen gedichten en muziek voor een inspirerende zondagmiddag. Dus kom gratis genieten van muziek, dicht en kunst. Het cultuurhuis is open vanaf 13.00 uur. De aanvangstijd is 13:00 uur en om 15:30 uur is het Open Podium ten einde. Het geheel is weer in handen van Els Huurman, die alle onderdelen naadloos aan elkaar heeft gesmeed tot één prachtig geheel .
De Muzikanten van “4 Fun”

Deze 3 mannen zijn een onderdeel van de muziekkanten groep van de Helius Shanty Zangers in Hellevoetsluis,en vormen  met elkaar de groep “ 4fun”. Cor Boekelman gitarist komt uit de”country wereld”en heeft daar zijn sporen verdient tot op semi professioneel nivo. Ed van Dorp gitarist,banjo en ukkelille heeft zijn sporen verdiend in o.a in de cajuin en country muziek en op veel buitenlandse festivals optredens gehad.
 
Paul Vervoort ooit klassiek geschoold op clarinet,later over gegaan naar Ierse fluiten en is bij een Ierse band gaan spelen.
En met deze mannen van “4 Fun” gaan wij eindeloos genieten!!!
 
Ben Kool begon op zijn vijftiende gitaar te leren spelen. Hij heeft het zichzelf aangeleerd en begon op zijn zeventiende zijn eigen songs te schrijven. Inmiddels heeft hij zo'n honderd songs geschreven en is hij pas enkele jaren geleden begonnen met het maken van opnames. Sinds begin dit jaar zijn er 3 cd's afgerond en zijn inmiddels te beluisteren via b.v. Spotify, i-Tunes en Deezer. Ook heeft hij in eigen beheer een aantal clips gemaakt die via Youtube te zien zijn. Aan zijn 4de cd, die zal bestaan uit meer bijzonder werk, wordt op dit moment hard gewerkt . Hij heeft in het verleden enkele optredens gedaan in verscheidene formaties en heeft de afgelopen drie jaar enkele theatervoorstellingen gegeven met een theatergroep waaronder een optreden in de Twee Hondjes.
 
 
Remko Koplamp is schrijver en dichter. Zal niemand verbazen dat dit zijn artiestennaam is. Hij zal gedichten voordragen in de zogenaamd light versie. Dat zijn lichte en minder serieuze gedichten met een vleugje humor en amusement. Eigenlijk gedichten in de voetsporen van Drs. P. die deze dichtvorm plezierdichten noemde. Remko is vaste medewerker van het digitale tijdschrift Het Vrije Vers en maakt daarin furore. Hij heeft inmiddels drie dichtbundels in eigen beheer uitgegeven: Ollekebolleke bridge (2014), Back to the sixties (2015) en All inclusive (2016).In 2018 verschijnt bij uitgeverij Liverse zijn eerste officiële debuutbundel : De held van Labbertong. Kortom luisteren naar deze gedichten is niet zwaar, maar eerder verlichtend.
Anneke Haasnoot zal ook optreden met mooie gedichten. Zij heeft al veel ervaring. Zij volgde poëzieworkshops en cursussen Creatief Schrijven en studeerde twee jaar levensbeschouwingen, kunst en cultuur aan de OU. Haar gedichten omlijstten tentoonstellingen en wapperden op banieren toen Voorne – Putten en Rozenburg werden uitgeroepen tot cultuurregio. Ook was ze te horen op regionale en landelijke radiozenders. Naast poëzie schrijft ze proza, columns, kinderverhalen, beschouwingen en liedteksten. In 2011 kwam in de reeks Verse Voeten van de Witte Uitgeverij Leiden haar gedichtenbundel Binnen mijn Zinnen uit. In 2016 kwam de biografie Wind van Weleer uit over het leven van de nu 92 jarige Lily Touwen dat zich deels in voormalig Nederlands Indië en het Jappenkamp afspeelt. Deze is verkrijgbaar bij mijnbestseller.nl of via Bruna of bol.com. Anneke verrast ons met een mooie keuze van gedichten.
Marry Blokhuysen zal alledaagse verhalen vertellen met satirische inhoud en toon. Herkenbaar en grappig voor iedereen. Zij is ook kunstenares en heeft veel stukken hangen in de kunstuitleen Hellevoetsluis. Haar wortels liggen in het ontwerpen van kleding. Met name is zij nu nog actief in het realiseren van theaterkleding. Een veelzijdig kunstenares die boeiende verhalen vertelt. Het programma laat weer een mooie mix zien van zang, muziek, verhalen en gedichten.
Addo Koning zal ook weer acte de présence geven met zijn zielenroerselen, ingeblikt in gedichten. Aan ons is het om het blik te openen. Kijk uit voor je vingers! Daarnaast organiseert Addo samenn met dichter Tim Albus het dichterspodium ‘waanzinnen’in ajstro Amentia  bij Murray's Irish food en drinks in Spijkenisse. 
 
Jaap van Oostrum was  van 2016 tot 2018 de eerste stadsdichter van Maassluis. Is leerkracht op een basisschool in Maassluis.In zijn vrije tijd schrijft hij gedichten voor zijn eigen plezier en dat van anderen.Zijn verzen zijn meestal vrolijk en luchtig van aard, maar hij schrijft ook serieuze gedichten. Jaap schrijft over mensen, dieren, onderwijs, sport, geloof, hoop en liefde, kortom over het leven van alledag.Hij houdt ervan om met woorden te spelen.Met hulp van vrienden heeft hij in eigen beheer drie dichtbundels uitgebracht. In 2001 verscheen ‘Vier seizoenen levertraan’, in 2003 ‘Alles op  één hoop’ en in 2008 ‘Kleur bekennen’.Zijn vierde dichtbundel ‘Vandaag is het zondag’ is in september 2015 uitgegeven door de NAU  (Nederlandse Auteurs Uitgeverij).
Jaap is lid van Dichterskring Nederland en Schrijvers-tussen-de-kassen..
 
De mix van gedichten en muziek door deze mooie persoonlijkheden is zeker de moeite waard om te komen beluisteren. Dus zet in uw agenda zondag 31 Maart. Van harte welkom in het foyer van Theater Twee Hondjes!!
 

Meer informatie, of optreden? Stuur dan een mailtje naar Els via elshuurman64@gmail.com
Foto: Patrick Blonk

Reacties van bezoekers

Er zijn helaas nog geen reacties.

Plaats een reactie