Donderdag 20 juni 2019
  • 0 items

Neem contact met ons op.
  • zondag 24 februari
  • Open Podium Hellevoetsluis

  • Ontdek dichters, muzikanten en vertellers uit de regio.

Opslaan in favorieten
13:30 uur
  • zondag 24 februari
  • Open Podium Hellevoetsluis

  • Ontdek dichters, muzikanten en vertellers uit de regio.

Opslaan in favorieten
13:30 uur

Dichters, vertellers en muzikanten - Open Podium Hellevoetsluis

De al weer 31 editie van het Open Podium Hellevoetsluis vindt op zondag 24 februari weer plaats in het Cultuurhuis Hellevoetsluis, in het Theater de Twee Hondjes.
Deze editie bestaat weer uit een mooie balans tussen gedichten en muziek voor een inspirerende winterse zondagmiddag. Dus kom gratis genieten van muziek, dicht en kunst. Het cultuurhuis is open vanaf 13.00 uur. De aanvangstijd is 13:00 uur en om 15:15 uur is het Open Podium ten einde. Het geheel is weer in handen van Els Huurman, die alle onderdelen naadloos aan elkaar heeft gesmeed tot één prachtig geheel En let op !! Deze middag een heel bijzonder muziek duo Caspar de Jonge en Angelo Cross !!
 
Caspar de Jonge is zanger en zangcoach. Coachen vindt hij even leuk en inspirerend en het één kan niet zonder een ander. Caspar heeft ervaring in meerdere stijlen maar jazz en folk hebben zijn voorkeur.Via het lesgeven blijft hij in contact met de hedendaagse pop. Deze middag zingt en begeleid hij zich achter de piano samen met Angel Cross. Angelo Cross  een bekende op het Podium hij is zanger en dichter Zijn belangrijkste motto is vooral blijven genieten en zijn publiek bereiken en raken. Deze middag worden wij verrast door een samensmelting tussen de klanken van piano en zang.
 
Kaj Elhorst  Stadsdichter  en heeft heel veel levenservaring  Zijn leven begon ooit in Winschoten. Het is een zoektocht geworden en daar is hij nooit mee opgehouden. Dit is duidelijke te horen in zijn gedichten. Hij heeft ook verschillende boeken op zijn naam. De laatste is uit 2013, een fantasy-roman: de Annalen van Gamor. Een interessante persoonlijkheid, waar je graag naar luistert
 
Constant Schorel is een verhalenverteller en reedt ook veel op in het LiteRar in Spijkenisse, ook een podium voor muziek en poëzie. Zijn verhalen zijn zeer verrassend en daardoor erg boeiend om naar te luisteren.
 
Johan Meesters is pas gaan voordragen toen hij de 50 was gepasseerd. Vanaf 2007 droeg hij gedichten voor in de regio rond Oostburg, waar hij woont. Dat is het westen van Zeeuws-Vlaanderen. De laatste jaren onderneemt hij ook verre reizen om door heel Nederland op te treden. Voordragen is het liefste wat hij doet.
Zijn eerste bundel, “Vermakelijkste verzen” is uitverkocht, maar er is een herziene versie verschenen met de ondertitel “vervolmaakte versie” en ook deze is goed ontvangen. Naast het light verse uit deze bundel maakt hij meer filosofisch getinte poëzie. Zijn uitgever Leeuwenhof hoopt dit jaar een bundel met dit werk te publiceren
Lydi van Staveren Is  op zoek in de natuur rondom ons waar ze haar inspiratie uithaalt. Dichters zoals Marsman en de tachtigers zijn ook een grote inspiratie voor haar. Haar voordrachten zijn wonderschoon.Zoals de natuur zelf.
 
Niec van der Burgh is geboren in 1946 kreeg op zijn 8ste jaar gitaarles en erfde op zijn 18de de contrabas van zijn vader. Hij heeft veel soorten muziek begeleid met zijn bas. In 1995 is hij liedjes gaan schrijven die hij zelf zingt en daarbij zichzelf ook begeleidt met zijn gitaar. Hij ziet vaak de humor in van problemen die hem overkomen. Zo heeft hij ook een paar cabaretjes geschreven. Maar er zijn nog zat andere onderwerpen waar een liedje in zit voor hem. Soms wordt het geen liedje maar blijft het bij een liedje zonder noten, dus een gedichtje…


De mix van gedichten en muziek door deze mooie persoonlijkheden is zeker de moeite waard om te komen beluisteren. Dus zet in uw agenda zondag 24 Februari.  Van harte welkom in het Theater.


Meer informatie, of optreden? Stuur dan een mailtje naar Els via openpodiumhellevoetsluis996@gmail.com

Foto: Patrick Blonk

Reacties van bezoekers

Er zijn helaas nog geen reacties.

Plaats een reactie