Dinsdag 14 juli 2020
  • 0 items

Neem contact met ons op.
  • zondag 23 februari
  • Ontdek dichters, muzikanten en vertellers uit de regio

Opslaan in favorieten
13:30 uur
  • zondag 23 februari
  • Ontdek dichters, muzikanten en vertellers uit de regio

Opslaan in favorieten
13:30 uur

Open Podium Hellevoetsluis

23 februari 2020 is de tweede editie van het open podium van het nieuwe jaar.
Een gezellige middag vol poëzie, verhalen en muziek, gratis toegankelijk voor wie dit wilt zien en horen.


De middag zal ingeleid worden door Deborah Jacobs.
Deze vrouw is mij voorgesteld door Kees van Meel waar zij onder ander ook zijn poëzie combineert met haar gitaarspel en zang. Ook componeert ze haar eigen liedjes. Deze vrouw speelt zowel in bandjes als alleen en kan naast de bas en gitaar ook diverse percussie instrumenten bespelen.
Haar repertoire bestaat uit Nederlandse en Engelse taal. In feite kan ze ook prima door voor een eenmansband. Ze speelt op de bas met diverse artiesten uit het rockcircuit en treed op in Nederland, België en Duitsland. Kortom  een ware aanwinst om te mogen ontvangen in het Theater Twee hondjes.

Albert Prins schrijft gedichten sinds zijn middelbare schooltijd op het Revius College in Deventer, waar hij bekend was als de ‘Bredero van Revius’. Zijn gedichten zijn verhalend en/of beeldend en vaak met een glimlach als ondertoon. Hij laat zich inspireren door voorvallen, woordcombinaties, beelden en thema’s. Hij heeft voorgedragen op podia door heel Nederland. Hij is gepubliceerd in Nederland en België. Zijn gedichten zijn geplaatst in bundels van Polder Poëzie, de stichting Ongehoord, het Nederlands Dichterspodium, stichting Zuidzijde, uitgeverij Kontrast en de Metropoolregio Den Haag Rotterdam. In 2017 verscheen zijn bundel ‘Fladderen’ als relatiegeschenk van de gemeente Brielle en in 2019 zijn bundel ‘Kijken van Opzij’ met fantastische illustraties van Moniek van Munster bij uitgeverij Silly Butterfly Productions.


Magda Haan, woont in Brielle en schrijft al vanaf 2000 gedichten en dat is langzaam uitgegroeid in bundels uitbrengen, inmiddels zijn dat er drie en treed zij ook op bij diverse dichterspodia. In haar werkzame leven in de zorg kon ze vaak geraakt worden door mooie of minder mooie gebeurtenissen en schreef daar gedichten over. haar laatste album heet 'Zeewind', dat verraad haar liefde al een beetje voor de zee maar ze kan ook geraakt worden door de natuur of gebeurtenissen. Ze is ook lid van het dichterscollectief 'De Reizende Dichters' en medeorganisator van 'Poëzie als Zeewind' die ze vier keer per jaar organiseren. Dit jaar is dat in het Diekhuus te Middelharnis en schrijft ze persberichten voor deze groep en zorgt elke week voor een dichterskolom van de leden in een plaatselijke krant.

Kees van Meel is voormalig stadsdichter van Breda (2008-2012) en hij heeft al diverse dichtbundels op zijn naam staan, waaronder drietalige. Hij dicht al vanaf zijn 16e en heeft zich langzamerhand ontwikkeld.
Hij treedt vaak op, ook in het buitenland. 
Dit gedicht gaat over een man die restanten van grote supermarkten kookte voor daklozen, zwervers en verslaafden. Dat voedsel deelde hij gratis uit, maar omdat hij daarbij op de stoep stond, kreeg hij problemen met de gemeente. 
Dit gedicht gaat daarover, maar natuurlijk over "meer", namelijk de nogal rare maatschappij die wel problemen "maakt" , maar iemand die daar iets aan wil doen, voor een futiliteit wil bestraffen.  
Bij Ronald Giphart mocht hij dit gedicht voorlezen en een interview geven. 

Ben Wesdijk


Jaap van Oostrum is leerkracht op een basisschool in Maassluis.
In zijn vrije tijd schrijft hij gedichten voor z’n eigen plezier en dat van anderen.
Geïnspireerd door Toon Hermans zijn de verzen van Jaap meestal vrolijk en luchtig van aard, maar hij schrijft ook serieuze gedichten.
Jaap schrijft over mensen, dieren, onderwijs, sport, geloof, hoop en liefde, kortom over het leven van alledag.
Hij houdt ervan om met woorden te spelen.
Met hulp van vrienden heeft hij in eigen beheer drie dichtbundels uitgebracht. In 2001 verscheen
‘Vier seizoenen levertraan’, in 2003 ‘Alles op één hoop’ en in 2008 ‘Kleur bekennen’.
Zijn vierde dichtbundel ‘Vandaag is het zondag’ is in september 2015 uitgegeven door de NAU (Nederlandse Auteurs Uitgeverij).
Jaap is lid van de Poëziewerkplaats van Maassluis/Maasland en van Schrijvers-tussen-de-kassen.
Vanaf juni 2016 tot september 2018 was hij de eerste stadsdichter van Maassluis.
Jaap verzorgt op uitnodiging ook middag- of avondvullende programma’s voor groepen, bijvoorbeeld Ouderenbonden, Vrouwennetwerken of Rotary’s. Dan zingt hij ter afwisseling ook wel eens een liedje tussendoor


Erwin “the Librarian”
Nadat Erwin de HBO Opleiding heeft afgerond in bibliotheek en documentatie kreeg hij in 1989 een aanstelling als ‘librarian’ bij een groot internationaal offshore-bedrijf. Vandaar de naam. Dat Arnold Schwarzenegger een filmrol had in 1980 als Conan the Barbarian hielp natuurlijk ook mee. Na omzwervingen bij advocatenkantoren, begon hij in 2017 te schrijven. Een mooi boekje en pennen waren gekocht. Rotterdam en Rotterdammers zijn, zijn inspiratie- en transpiratiebronnen want het zweet breekt je af en toe uit tussen de hoogbouw. Er zijn zelfs toeristen gesignaleerd in de stad. Daarnaast kan hij zich verbazen over het kleine, innerlijke strijd, katten en uiteraard de liefde. Dezelfde verwondering wilt hij graag delen en heeft zich gestort op hoe je in gedichten met taal kunt spelen.
 
Er zal ook tijd zijn voor het open podium, heeft u zich nog niet aangemeld dan kan u alsnog op de dag zelf u aanmelden
Suzanne Zantman verzorgt bijna elke maand het Open Podium Hellevoetsluis in De Foyer. Een gezellige middag vol poëzie, verhalen en muziek, gratis toegankelijk voor wie dit wilt zien en horen.

Meer informatie, of optreden? Stuur dan een mailtje naar Suzanne via
suzannezantman@hotmail.com
Foto: Patrick Blonk

Reacties van bezoekers

Er zijn helaas nog geen reacties.

Plaats een reactie