Dinsdag 14 juli 2020
  • 0 items

Neem contact met ons op.
  • vrijdag 21 februari
  • Dreejklezoew (reprise)

  • Actueel, pijnlijk relevant, inhoudelijk en uiterst geestig 
     

Opslaan in favorieten
20:15 uur

André Manuel - Dreejklezoew (reprise)

In zijn nieuwste solovoorstelling duikt André Manuel in de gitzwarte en toch ook meer dan dartele geest van DREEJKLEZOEW, de even geliefde als verguisde mythische Twentse clown die al sinds de ontdekking van de hemel door de Nedersaksische geschiedenis dendert als Herman Finkers on speed.
DREEJKLEZOEW is een politiek incorrecte hork, een mensonvriendelijke sater, de Kaffer der Lage Landen, een duivelskind. Een buitengewoon onfatsoenlijk mens.
In verband met de maatschappelijke onrust die is ontstaan rondom alleen al de aankondiging van deze voorstelling zijn er overal in de theaters in dit land nog meer dan voldoende kaarten beschikbaar. En zo ziet DREEJKLEZOEW dat graag. Want hij is toch verdomme niet voor niks het exact tegenovergestelde van het succesverhaal.Algemeen Dagblad: “DREEJKLEZOEW heet zijn voorstelling, de onuitspreekbare naam van een ‘politiek incorrecte hork, een mensonvriendelijke sater, de Kaffer der Lage Landen, een duivelskind.’ Kortom, André Manuel ten voeten uit.” 

NRC: “Hoogtepunt in Dreejklezoew is een lied waarin Manuel op lethargische toon de spot drijft met het gebrek aan bereidheid om te vechten voor idealen en zo ook zijn eigen cynische houding op de hak neemt: „Sterven voor de vrede, ’k heb er geen wekker voor gezet/ Ik ben lui in m’n verzet.” 

De Volkskrant (★★★★): ‘’Een slim gestructureerd, maar ook lekker rumoerig programma.’’ 

Beeld:  Maureen van Munster

Reacties van bezoekers

Marianne

22-02-'20

Top avond! Bedankt!

Plaats een reactie