Donderdag 20 juni 2019
  • 0 items

Neem contact met ons op.
  • zondag 21 oktober
  • De muzikale Shakespeare

  • Ontdek de muziek van Shakespeare!


     

    i.s.m. Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta

Opslaan in favorieten
14:00 uur

Sara Moreira Marques, Aart den Ouden en Jannie den Ouden-Muller - De muzikale Shakespeare

Muziek en literatuur: een prachtige klassieke combinatie. Ter ere van het vierhonderdste sterfjaar van William Shakespeare (1564-1616) wordt deze geniale toneelschrijver muzikaal in het zonnetje gezet. Portugese master sopraan Sara Moreira Marques brengt Shakespeare’s werk muzikaal tot leven op deze zondagmiddag. 

Onder meer As you like it, Twelfth night, Hamlet, Much ado about nothing: Het zijn niet de minste stukken, die zangeres Sara Moreira Marques onder begeleiding van pianist Aart den Ouden ten gehore brengt. Jannie den Ouden-Muller zal de muzikale passages voorzien van een levendige introductie over Shakespeare. Gezamenlijk weven zij een literair-muzikaal kleed, waarop woord en klank in een schitterend samenspel bij elkaar komen.

Voor iedereen die een heerlijk zondagmiddag-uurtje vol muziek en literatuur wil beleven, is dit een unieke kans!
 
Sara Moreira Marques, sopraan
Aart den Ouden, piano        
Jannie den Ouden-Muller, verbindende tekst

Over Sara
Sara Moreira Marques is een Portugese sopraan gevestigd in Rotterdam. Sara heeft een Master's Degree in klassieke zang van Codarts Rotterdam, waar ze o.a. studeerde bij de wereld beroemde sopraan Roberta Alexander. Tijdens haar studie heeft Sara zich met name gericht op opera en hedendaagse muziek. Haar grote muzikale veelzijdigheid heeft haar ook in contact gebracht met veel andere muziekstijlen die zij graag beoefent, zoals World Music, Jazz en Muziek Theater.
Sara werkt momenteel als freelance solist en ensemble zanger, en treedt op met haar eigen kamermuziekprojecten SaraS duo en haar duo met de percussionist Renato Penêda. Daarnaast is zij lid van het Zed Kamerkoor en is eén van de oprichters van “Caffeine” een a-capella vocaal sextet en is een regelmatige gast bij het AKOM Ensemble.

 

Reacties van bezoekers

Er zijn helaas nog geen reacties.

Plaats een reactie