Donderdag 20 juni 2019
  • 0 items

Neem contact met ons op.
  • zondag 25 november
  • Open Podium Hellevoetsluis

  • Ontdek dichters, muzikanten en vertellers uit de regio.

Opslaan in favorieten
13:00 uur
  • zondag 25 november
  • Open Podium Hellevoetsluis

  • Ontdek dichters, muzikanten en vertellers uit de regio.

Opslaan in favorieten
13:00 uur

Dichters, muzikanten en vertellers - Open Podium Hellevoetsluis

Op 25 november 2018 is er weer een Open Podium in de foyer van het Cultuurhuis Hellevoetsluis, in ons Theater Twee Hondjes. Zaal is open om 12:45 uur. Toegang, zoals altijd, gratis!

In deze inmiddels negenentwintigste editie zullen Dick Voogd, Jeanette Immerzeel, Albert Prins en Jan Bosman present zijn en hun dichtkunsten ten gehore brengen. Qua muziek en zang is er ook weer veel afwisseling: Niec van den Burgh, Ben Kool en oude bekenden van Grades of Colour verzorgen weer uitstekende en verrassende muzikale en vocale optredens. Dit Open Podium wordt georganiseerd door Els Huurman en biedt weer erg veel moois! Artiesten die belangeloos hun ziel bloot leggen. Alle reden om weer eens een herfstige zondagmiddag kunst en cultuur te snuiven en te genieten van de mooie klanken en prachtige gedichten!
 
Dick Voogd is taalambassadeur, afkomstig uit het Westland. Hij is lid van de vereniging Schrijvers tussen de Kassen. Naast het feit dat hij dit Open Podium ons komt verrassen met mooie gedichten ligt zijn passie op het thema laaggeletterdheid in Nederland. Hij spoort mensen aan om zich niet te schamen voor laaggeletterdheid en is er van overtuigd dat iedereen in feite toch kan leren lezen en schrijven. Hij is over dit thema ook aan het woord geweest bij Radio NPO1, samen met prinses Laurentien. Kortom een betrokken dichter, waar je geboeid naar zal luisteren.
Jeanette Immerzeel is ook lid van de vereniging Schrijvers tussen de Kassen, dus ook afkomstig uit het Westland. Haar gedichten met mooie woorden, raken iedereen die naar haar luistert. Ze dicht eigenlijk over alles wat haar beweegt. Laat je meevoeren in haar gedichten. Is zeker de moeite waard.
Jan Bosman is een Hellevoetse dichter. Dus een thuiswedstrijd voor hem! Dicht over de essentie van het leven, waar het daadwerkelijk allemaal om gaat. Prachtige gedichten met een boodschap. Zijn nieuwe gedichtenbundel komt dit jaar uit. Hij zal daar ongetwijfeld uit voordragen!
Albert Prins, dichter in hart en ziel. Hij dicht over alles wat hij ziet en wat er gebeurt in de wereld en verrast het publiek met zijn pakkende gedichten.

Niec van der Burgh is geboren in 1946 kreeg op zijn 8ste jaar gitaarles en erfde op zijn 18de de contrabas van zijn vader. Hij heeft veel soorten muziek begeleid met zijn bas. In 1995 is hij liedjes gaan schrijven die hij zelf zingt en daarbij zichzelf ook begeleidt met zijn gitaar. Hij ziet vaak de humor in van problemen die hem overkomen. Zo heeft hij ook een paar cabaretjes geschreven. Maar er zijn nog zat andere onderwerpen waar een liedje in zit voor hem. Soms wordt het geen liedje maar blijft het bij een liedje zonder noten, dus een gedichtje…
Ben Kool begon op zijn vijftiende gitaar te leren spelen. Hij heeft het zichzelf aangeleerd en begon op zijn zeventiende zijn eigen songs te schrijven. Inmiddels heeft hij zo'n honderd songs geschreven en is hij pas enkele jaren geleden begonnen met het maken van opnames. Sinds begin dit jaar zijn er 3 cd's afgerond en zijn inmiddels te beluisteren via b.v. Spotify, i-Tunes en Deezer. Ook heeft hij in eigen beheer een aantal clips gemaakt die via Youtube te zien zijn. Aan zijn 4de cd, die zal bestaan uit meer bijzonder werk, wordt op dit moment hard gewerkt en zal volgend jaar klaar zijn. Hij heeft in het verleden enkele optredens gedaan in verscheidene formaties en heeft de afgelopen drie jaar enkele theatervoorstellingen gegeven met een theatergroep waaronder een optreden in de Twee Hondjes.
Grades of Coulor brengt muziek tot de kern teruggebracht. Ontroerend en puur. Grades of Colour speelt zelf bewerkte Engelstalige covers. Het bijzondere repertoire van zangeres Marianne Venneman en gitarist/zanger Martin de Bree is een mix van jazz, soul, blues, country, pop en rock. Je gaat vanzelf meezingen, zo aanstekelijke klinkt het.

Kortom, onder het genot van een kopje koffie, thee of wat fris kan je echt je hart ophalen en genieten van deze artiesten. Het Open Podium begint om 13:00 uur. De zaal is open vanaf 12:45 uur. Rond 15:00 uur is het programma ten einde. Toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.
 
 Meer informatie, of optreden? Stuur dan een mailtje naar Els via openpodiumhellevoetsluis996@gmail.comFoto: Patrick Blonk
 

Reacties van bezoekers

Er zijn helaas nog geen reacties.

Plaats een reactie