Woensdag 19 juni 2019
  • 0 items

Neem contact met ons op.
  • donderdag 18 oktober
  • Klucht van de molenaar

  • Bredero-jaar wordt gevierd met zijn bruisende toneelklassieker!

Opslaan in favorieten
20:15 uur

Theatergroep De Kale - Klucht van de molenaar

In het jaar dat de schrijver Bredero precies 400 jaar geleden overleed speelt Theatergroep De Kale een bruisende en toegankelijke voorstelling van deze klassieker van de Nederlandse toneelliteratuur!

In De Klucht van de Molenaar kan een keurige vrouw ’s avonds de stad niet meer in. De trekschuit waarmee ze uit Leiden kwam heeft vertraging opgelopen en nu zijn de stadspoorten al dicht. Zij vraagt onderdak bij een molenaar en zijn vrouw. Zij wordt zeer gastvrij ontvangen. Al gauw blijkt echter dat de molenaar een wel heel grote interesse in de stadse vrouw heeft opgevat. Hij haalt haar over om elkaar die nacht op een geheime plek te ontmoeten. De stadse dame lijkt wel in te zijn voor een avontuurtje.

De Kale houdt zich al jaren bezig met de 17de eeuwse toneelteksten en speelde eerder onder andere De Klucht van de Koe en Warenar. De spelers kunnen met recht meesters op dit terrein genoemd worden. Met hun beeldende spel en een fantasievolle vormgeving brengen ze de Gouden Eeuw een beetje dichterbij.

www.theatergroepdekale.comfoto: Onno Roozen 

Reacties van bezoekers

Fredrikze

19-10-'18

We hebben genoten

Hans Walgien

19-10-'18

Een bijzondere ervaring

Ellen

19-10-'18

Goed dat we de inleiding hadden bezocht, zo konden we het beter volgen. Ik vond het erg grappig, begreep de meeste zinnen in oud-Nederlands. Mooi om te zien dat zo'n oud stuk nog steeds gespeeld kan worden. Hulde voor de acteurs!

Bart Coelen

22-10-'18

Geweldige en bijzondere voorstelling. Goed dat er een toneelgezelschap is dat "ons erfgoed" levend houdt. Jammer genoeg waren er geen scholieren met hun leerkrachten. Want,zoals acteur Vastert van Aardenne in de inleiding zei:"Het gaat bij Brederode om DE TAAL". Volgend jaar brengt De Kale Brederodes meesterwerk De Spaanse Brabander.

Plaats een reactie