Zaterdag 19 augustus 2017
  • 0 items

Neem contact met ons op.
  • vrijdag 29 september
  • Circles

  • Vijf baritons maken de balans op.

Koop hier uw tickets
Opslaan in favorieten
20:15 uur | € 19,50

Ernst Daniel Smid en The Four Baritones - Circles

Vijf baritons maken de balans op, elk op een ander punt in hun carrière. Waar is onze muzikale reis begonnen, waarom zijn we eraan begonnen, en waar zijn we nu? Gaan we ergens heen, of draaien we een cirkel en komen weer bij de oorsprong uit? We horen vier baritonsaxofoons samen met een van de kleurrijkste mannelijke zangers van dit moment in een programma waarin hun verschillende achtergronden voorbij komen: popmuziek, klassiek, jazz, moderne muziek en misschien wel opera!

Sinds zijn zangopleiding aan het Amsterdams Conservatorium vertolkte Ernst Daniël Smid grote operarollen van Carnegie Hall tot De Nederlandse Opera. In 1990 volgde een tweede doorbraak met zijn legendarische rol als Javert in de eerste grote Van den Ende- musical: Les Misérables. Daarna volgden o.a. Sweeney Todd en The Sound of Music. In 1992 bracht hij zijn eerste solo-cd uit met Nederlandstalige chansons en liederen, waarvoor hij de Zilveren Harp ontving. Samen met de Vier Baritons maakt hij nu de balans op van zijn glansrijke carrière.

“Four Baritones” is een uniek saxofoon kwartet, want het bestaat uit 4 prominente baritonsaxofonisten, Ties Mellema, Niels Bijl, coryfeëen uiy de klassieke saxofoonwereld, Jan Menu, nederlands meest vooraanstaande Jazz baritonsax, en Tini Thomsen, te horen in zowel popgroepen, jazzensembles als het Metropole Orkest. Ze spelen origineel repertoire en gewaagde arrangementen van bijvoorbeeld Beethoven en Led Zeppelin, en speciaal voor hen geschreven muziek. De baritonsax is de meest flexibele van alle saxofoons. Door de jaren heen zijn er verschillende beroemde baritonsax-spelers uitgenodigd om deel uit te maken van de steeds veranderende line-up van het ensemble. Nu vroegen ze een andere beroemde bariton: Ernst Daniël Smid!”

www.ernstdanielsmid.nlbeeld: Karin van der Meul


 

html
http://img.youtube.com/vi/r2PpVdLKwvo/1.jpg
Trailer Circles
http://www.youtube.com/embed/r2PpVdLKwvo?rel=0
_blank

Reacties van bezoekers

Er zijn helaas nog geen reacties.

Plaats een reactie

Extra

Laatste nieuws

Zomervakantie

In de zomer is de kassa van het theater gesloten.

LEES MEER

Vrouw & Lifestyle Enquête

Doe de enquête en help onze stagiaire!

LEES MEER
Nieuwsbrief