Woensdag 26 juli 2017
  • 0 items

Neem contact met ons op.
  • zaterdag 27 mei
  • Steun de jonge mantelzorger! (Stichting Tante Joy)

  • Steun de jonge mantelzorger!

Opslaan in favorieten
19:30 uur

Jetty Mathurin en Joyce Zorge - Steun de jonge mantelzorger! (Stichting Tante Joy)

GEANNULEERD


HET DOEL

Stichting Tante Joy zet zich in voor de jonge mantelzorgers.

Een jonge mantelzorger is een kind dat opgroeit met een chronisch zieke broer/zus en of ouder(s). Het gaat dan om psychische ziekten, verslaving, verstandelijke beperking of chronische ziekten. De ziekte van een gezinslid kan  overbelasting veroorzaken omdat het kind verantwoordelijkheden krijgt die niet conform de leeftijd zijn. Tante Joy biedt deze kinderen logeerweekenden ter ontspanning, zodat zij zich zorgeloos kind kunnen voelen. Ook is het mogelijk om voor een fundag te komen, als slapen -nog- niet gewenst is. Voor leerlingen van groep 8 of leerlingen van het voortgezet onderwijs organiseert Tante Joy gastlessen. Dankzij deze gastlessen krijgen kinderen inzicht in mantelzorg en de mogelijke effecten van het opgroeien met zorg. We zien erna meer tolerantie in de klas en respect voor elkaar. Naast bewustwording, herkenning en erkenning lijkt de les dus  direct invloed te hebben op pestgedrag. Gastlessen zijn ook beschikbaar voor leerkrachten, professionals en alle betrokkenen. De presentatie heeft direct invloed op dat de jonge mantelzorger wordt herkent, erkent en   ondersteunt.

Meer informatie: www.tantejoy.nl en http://jeugdjournaal.nl/uitzending/22339-avondjournaal.html

DE ARTIESTEN

Jetty Mathurin
Jetty Mathurin is een Nederlandse cabaretière, presentatrice, actrice, columniste en logopediste van Surinaamse afkomst. Grote bekendheid krijgt Jetty in de rol van Smorrie in de dramaserie ‘Vrouwenvleugel’. Ook heeft de actrice rollen in ‘Oppassen’, ‘Baantjer’, ‘Blauw Blauw’, ‘Otje’ en ‘Klokhuis’. Op het witte doek is ze o.a. te zien in de succesvolle film ´Madame Jeanette´ en anno 2017 in ‘Tuintje in mijn hart’. Ook speelt zij een hoofdrol in de kinderfilm ‘Oma is gek!’ die genomineerd wordt voor de internationale prestigieuze Prix de Jeunesse. Eén van haar bekendste karakters is Taante. In de rol van Taante heeft Jetty zich in de afgelopen 30 jaar met heel veel verschillende organisaties, mensen en onderwerpen ‘bemoeit’. Ze is een vrijwilliger in de bemoeizorg. Taante kan haar omgeving haarfijn analyseren en met ontwapenende humor aan de kaak stellen.

Op deze benefietavond speelt zij het beste uit haar eerdere shows. Meer informatie: www.jettymathurin.nl


Joyce Zorge
Joyce Zorge is een danseres in hart en nieren en van alle markten thuis. Ze is als klein meisje begonnen met ballet maar vandaag de dag vooral fanatiek in de paalsport. Zo werd zij dit jaar 4e op de Nederlandse kampioenschappen! Ook deelt Joyce graag haar bewondering voor de oriëntaalse dans. Ze laat zich graag meesleuren door harmonische klanken, opzwepende ritmes en vrouwelijke elegantie. Het mooiste van dansen is het voelen en vertalen van de muziek, vindt Joyce. ‘Als de muziek en mijn dansen één worden, beleef ik mijn ware passie.

Op deze benefietavond vertelt Joyce met haar optreden een persoonlijk verhaal over de betekenis van dans in moeilijke tijden. Vreugde, verdriet, angst, woede, u zult het allemaal te zien krijgen.
 

Reacties van bezoekers

Er zijn helaas nog geen reacties.

Plaats een reactie