Vrijdag 15 december 2017
  • 0 items

Neem contact met ons op.
  • zondag 29 april
  • Open Podium Hellevoetsluis

  • Ontdek dichters, muzikanten en vertellers uit de regio.

Opslaan in favorieten
13:00 uur

Diverse dichters, muzikanten en vertellers - Open Podium Hellevoetsluis

Zondag 26 november 2017
 
De al weer drieëntwintigste editie van het Open Podium Hellevoetsluis vindt op zondag 26 november 2017 als vanouds weer plaats in het Cultuurhuis Hellevoetsluis, in ons Theater de Twee Hondjes.
Deze editie bestaat weer uit een mooie balans tussen gedichten en muziek voor een inspirerende herfstige zondagmiddag. Dus kom gratis volop genieten van muziek, dicht en kunst. Het cultuurhuis is open vanaf 12:45 uur. De aanvangstijd is 13:00 uur en om 15:15 uur wordt het Open Podium gesloten. Het geheel is weer in handen van Els Huurman, die alle onderdelen naadloos aan elkaar heeft gesmeed tot één prachtig geheel.
 
Tijdens dit Open Podium zal Ben F Wesdijk, dichter uit Spijkenisse, weer het publiek weten te boeien.. Hij ziet een gedicht als een experiment en schrijft over alles wat hij waarneemt. De lezer probeert hij mee te nemen in zijn op schrift gestelde gedachten. Spelend met woorden en zinnen zal hij weten te boeien. Water, de dood, de hemel, liefde en humor zijn voor hem inspirerende thema’s. Onlangs verscheen van hem de gedichtenbundel De zeemeermin en andere golvende verzen,  (Uitgeverij: Freemusketeers).  Catharine van Vliet geboren en getogen in Frankrijk, is ze toch ooit gevallen voor Goeree Overflakkee. Een veelzijdig kunstenares die vanmiddag zal voordragen uit eigen werk. Fascinatie door het leven is wat doorklinkt in haar gedichten. Zij is lid van de Reizende Dichters. Een kunstwerk van haar is onder de naam “Freddy” te bewonderen in de dichtbundel van Els Huurman, Dicht op Kunst.  Dick Voogd is taalambassadeur en dichter uit het Westland, lid van de vereniging Schrijvers tussen de Kassen. Ook richt hij zich met name op het thema laaggeletterdheid in Nederland. Hij spoort mensen aan om zich niet te schamen en is er van overtuigd dat iedereen in  feite toch kan leren lezen en schrijven. Onlangs ook op NPO1 (Radio) aan het woord geweest over dit thema. Ook Prinses Laurentien behoort daardoor tot zijn netwerk. Constant Schorel is een verhalenverteller en reedt ook veel op in het LiteRar in Spijkenisse, ook een podium voor muziek en poëzie. Zijn verhalen zijn zeer verrassend en daardoor erg boeiend om naar te luisteren. 

Angelo Cross, ook geen onbekende op dit podium, zal zijn publiek weer blij maken met zang en muziek. Zijn belangrijkste motto is vooral blijven genieten en zijn publiek bereiken en raken. Angelo heeft door de jaren heen bij verschillende talentenjachten en wedstrijden laten zien dat hij veel in zijn mars heeft. Daarom is het fijn dat hij er weer is!  Jaap van der Waal, Nicole van Dal en Savannah van der Lende zullen het publiek in verschillende samenstellingen verpletteren met een prachtige show. Het gaat weer een pop/rock ballad worden. Maar wat ze precies gaan zingen houden ze nog even geheim. Jaap is al zijn hele leven voor muziek geboeid. Hij is lid van popkoor Singing Beat uit Spijkenisse. Bij Savannah zit het zingen in het bloed. Zij is ook lid van het popkoor waar ook Jaap lid van is. In 2014 heeft ze Supervoices gewonnen en kon ze een CD opnemen. En vorig jaar bereikte ze de finale van Vopak got’s talent en mocht optreden in Ahoy Rotterdam. Nicole deed in haar jeugd al mee aan playback wedstrijden. MTV was haar grote inspiratiebron om ook de moves bij het zingen te leren. Ook doet zij mee in het zelfde popkoor. Dus ze zijn goed op elkaar ingespeeld. Dit belooft dus wat!
 
En tenslotte Bart van der Harst, ofwel Bartenofcornelis. Hij spoelde ooit aan in dit aards bestaan op het strand van Scheveningen. Na een puberrijke jeugd aan de kust toog hij naar Groningen voor een studie Nederlands. Via het studentencabaret rolde Bart binnen bij Radio Noord (nu R/Tv Noord). Hij verzorgde van 1983 t/m 1988 elke week een bijdrage als spreek-zingende columnist (het Radio Noord Weeklied). Onder de naam BartenofCornelis schrijft en presenteert Bart toegankelijke poëzie, liedjes en verhalen. Betreedt als TroubaDichter – zelf-begeleidend met fijnbesnaard gitaarspel –kleinschalige podia en platforms. Gaat ook in op uitnodigingen voor huiskamerconcerten. Kortom: Bart als Bard…. Na een tijdje stilstand door allerlei andere drukke dingen des levens, breekt in 2013 de jeuk door in het concept BartenofCornelis, TroubaDichter. Met vernieuwd repertoire: liedjes, gedichten, overpeinzingen. Kernwaarden: humor, muzikaliteit, ontroering, herkenning, zelfspot.. Kernthema’s: ouder worden, liefde, en andere lichaamstaal.De dubbele titel dekt de dubbele lading:  Try Oud! Want het leven is te kort voor slechte wijn!
 
De mix van gedichten en muziek door deze mooie persoonlijkheden is zeker de moeite waard om te komen beluisteren. Dus zet in uw agenda zondag 26 november 2017. U bent van harte welkom in het Cultuurhuis!

Reacties van bezoekers

Er zijn helaas nog geen reacties.

Plaats een reactie

Laatste nieuws

HET CADEAU voor de

Goed voorbereid de feestdagen in...

LEES MEER

Moderne tijden

Gratis WIFI en contactloos betalen

LEES MEER
Nieuwsbrief