Vrijdag 20 oktober 2017
  • 0 items

Neem contact met ons op.
  • zondag 29 april
  • Open Podium Hellevoetsluis

  • Ontdek dichters, muzikanten en vertellers uit de regio.

Opslaan in favorieten
13:00 uur

Diverse dichters, muzikanten en vertellers - Open Podium Hellevoetsluis

De tweeëntwintigste editie van het Open Podium Hellevoetsluis vindt op zondag 24 september 2017 als vanouds weer plaats in de foyer van ons theater Twee Hondjes. Deze eerste editie in het najaar van 2017 staat weer boordevol met leuke artiesten die belangeloos hun steentje bijdragen aan het welslagen van het Open Podium. Volop genieten van muziek, dicht en kunst.  Iedereen is weer van harte welkom op deze zondagmiddag. De foyer is open vanaf 12:45 uur. De gewijzigde aanvangstijd is dus 13:00 uur! De toegang is gratis. Om 15:15 uur is de voorstelling ten einde. Tijdens dit Open Podium zal ook een vervolg gegeven worden aan de pennenactie van het voorjaar. Dus als u pennen of potloden ergens hebt liggen te verstoffen, neem ze dan mee voor het goede doel!
 
Een vijftal dichters zullen weer mooie, ontroerende en grappige gedichten voordragen. Wouter Fornara zal weer acte de présence geven met zijn kritische en humoristische poëzie met een sausje satire. Kaj Elhorst heeft heel veel levenservaring (een mooie manier om te zeggen dat iemand al een beetje oud is). Zijn leven begon ooit in Winschoten. Het is een zoektocht geworden en daar is hij nooit mee opgehouden. Dit is duidelijke te horen in zijn gedichten. Hij heeft ook verschillende boeken op zijn naam. De laatste is uit 2013, een fantasy-roman: de Analen van Gamor. Een interessante persoonlijkheid, waar je graag naar luistert!

Els Huurman is natuurlijk bekend als drijvende kracht achter het Open Podium. Zij krijgt het voor elkaar altijd weer een mooi programma neer te zetten. Maar dit Open Podium zal zij ook voordragen uit eigen werk. Zij heeft inmiddels zes gedichtenbundels op haar naam staan. Haar eerste gedichtenbundel “Feelings on Paper” is inmiddels in het Engels vertaald en verkrijgbaar op webshops, zoals Amazone.

Greta Lugtmeier zal gedichten laten horen die het leven raken en een inspiratie vormen voor degene die er naar luistert. De liefde voor poëzie en taal is al in Greta’s jeugd gevormd. Sinds 2010 heeft ze haar passie weer opgepakt en is steeds actiever gaan schrijven. Ze schrijft met verwondering over alles wat beweegt en door wat mensen drijft. Haar motto is: Een mens wordt een mens door andere mensen en is duidelijk herkenbaar in haar schilderingen van woorden. In 2015 bracht ze haar eerste bundel uit. Onderstroom, een bundel die haar eigen onderstroom helder laat zien en waarbij ze de lezer uitnodigt zijn eigen onderstroom te ontdekken.

Peter van der Stoep heeft al vier dichtbundels op zijn naam staan en veel ervaring opgedaan in het voordragen van zijn gedichten, zowel in het binnen- als buitenland. Peter is geboren in Dordrecht, maar groeide op in Pijnacker. Na zijn studie werd hij onderwijzer, maar ontdekte toch dat het podium een enorme aantrekkingskracht had op hem. Hij richtte zijn eigen zaak op “Tekstbureau. Auteur op bestelling”. Op dit moment volgt hij de Paul van Vliet academie. Een parttime opleiding voor cabaret, kleinkunst, theater en entertainment. Dit vraagt veel van hem, maar daar zal hij ongetwijfeld over vertellen! Genieten maar van deze ras-entertainer!
 
Als Muzikanten treden op Angelo Cross en Sloan and Freeman:
Angelo Cross is geen onbekende op het Open Podium. Hij zal zijn publiek weer blij maken met zang en muziek. Zijn belangrijkste motto is vooral blijven genieten en zijn publiek bereiken en raken. Angelo heeft door de jaren heen bij verschillende talentenjachten en wedstrijden laten zien dat hij veel in zijn mars heeft.

Sloan and Freeman is een semi-akoestisch gitaar-zangduo uit Hellevoetsluis bestaand uit Iljitsj Clement en Arjan van der Hof.  Sloan and Freeman hebben al een lange muzikale vriendschap van nu zo’n 20 jaar. Sloan leerde Freeman kennen in z’n tienerjaren, van hem leerde hij de fijne kneepjes van het gitaar spelen. Een aantal jaren speelden ze samen in diverse bands, maar door de tijd raakte ze elkaar ook een periode uit het oog.
 Na voor beide wat omzwervingen in de muziek vonden ze elkaar weer en besloten samen als duo verder te gaan. Gebroederlijk staan ze nu iets langer dan een jaar weer samen op het podium en het voelt beter dan ooit. Een prachtige harmonie in de samenzang en energieke optredens zijn hiervan het resultaat. Er zijn heel veel plannen bij beide mannen voor de toekomst. Buiten het spelen en naar hun eigen hand zetten van covers, is een EP opnemen met hun eigen werk het doel dit jaar.
 
De mix van gedichten en muziek door deze mooie persoonlijkheden is zeker de moeite waard om te komen beluisteren. Dus zet in uw agenda zondag 24 september 2017.
 
PENNENACTIE
Tijdens dit Open Podium worden pennen, potloden en puntenslijpers ingezameld voor het goede doel. In de foyer van het theater Twee Hondjes te Hellevoetsluis zal Els Huurman alles in ontvangst nemen en zorgen dat alles terecht komt op scholen in ontwikkelingslanden (via Xposer Europe BV). Een spontaan initiatief dat februari geboren werd uit het brein van Dick Voogd, dichter uit het Westland en bekend van zijn zogenaamde Dickdichten en die van  Els Huurman, de organisator van het Open Podium. Heeft u in een la thuis nog pennen, potloden of puntenslijpers liggen, dan weet u waar u moet zijn! Het Open Podium opent om 13:45 uur zijn deuren. Geen tijd om het Open Podium te volgen? Even afgeven is natuurlijk ook geweldig!

Meer informatie, of optreden? Stuur dan een mailtje naar Els via openpodiumhellevoetsluis996@gmail.com.

Volgende edities zijn er weer andere dichters, muzikanten en schrijvers aan de beurt.

Reacties van bezoekers

Er zijn helaas nog geen reacties.

Plaats een reactie

Laatste nieuws

Moderne tijden

Gratis WIFI en contactloos betalen

LEES MEER

Vriendenavond 2017

Theater krijgt cadeau van Vrienden van Theater Twee Hondjes

LEES MEER
Nieuwsbrief