Dinsdag 20 februari 2018
  • 0 items

Neem contact met ons op.
  • zondag 25 maart
  • Open Podium Hellevoetsluis

  • Ontdek dichters, muzikanten en vertellers uit de regio.

    Een jubileum! De vijfentwintigste uitvoering van het Open Podium Hellevoetsluis!

Opslaan in favorieten
13:00 uur

Diverse dichters, muzikanten en vertellers - Open Podium Hellevoetsluis

Zondag 25 februari 2018
 
Ooit begonnen in februari 2014 heeft het Open Podium, toen nog bij de Kunstuitleen,  inmiddels een vaste en waardevolle plek gekregen in het cultuurlandschap in ons dorp Hellevoetsluis. Iets waar we erg trots op mogen zijn. En dat allemaal door de toegewijde passie van Els Huurman, die van elke editie weer een feest maakt. Ze weet altijd muzikanten en dichters te strikken om naar Hellevoetsluis te komen.

Deze jubileumuitvoering is er weer een om van te smullen. BartenofCornelis, Troubadichter treedt weer op met zang en voordracht. Jaap van der Waal, Nicole van Dal en Savannah van der Lende treden ook weer op met rock- en popballads. Herman Belgers laat zich ook weer horen met zijn prachtige zelfgeschreven liedjes. En verder wordt het programma omlijst met dichters. Dick Voogd is inmiddels een vaste waarde. Jeanette Immerzeel is er ook weer en verder Miranda Schots en Tim Grinwis met hun natuurgedichten..
 
De volgende artiesten zullen dit bijzondere Open Podium een gezicht geven:
 
BartenofCornelis is in feite een solist en duo ineen. Bart speelt gitaar en Cornelis schrijft liedjes, poëzie en blogs. Hij noemt zichzelf Troubadichter. Het motto is “Try Oud. Het leven is te kort voor slechte wijn”. Zijn stijl kenmerkt zich als sfeervol met gevoel voor romantiek, humor en relativering. Jaap van der Waal, Nicole van Dal en Savannah van der Lende zullen het publiek in verschillende samenstellingen verpletteren met een prachtige show. Het gaat weer een pop- rockballad feest worden. Maar wat ze precies gaan zingen houden ze nog even geheim.

Herman Belgers zal ook weer mooie zelf geschreven liedjes ten gehore brengen. In het laatste kwartaal van 2017 heeft hij een bescheiden tour gehouden langs allerlei podia en het westen van het land. Al die optreden heeft hij laten verfilmen. Deze film heet “Herman Belgers in Dichtersland – Herfsttoer 2017”. Dick Voogd is taalambassadeur, afkomstig uit het Westland. Lid van de vereniging schrijvers tussen de Kassen. Naast het feit dat hij dit Open Podium ons komt verrassen met mooie gedichten ligt zijn passie op het thema laaggeletterdheid in Nederland. Hij spoort mensen aan om zich niet te schamen voor laaggeletterdheid en is er van overtuigt dat iedereen in feite toch kan leren lezen en schrijven. Hij is over dit thema ook aan het woord geweest bij Radio NPO1, samen met prinses Laurentien. Jeanette Immerzeel is ook lid van de vereniging Schrijvers tussen de Kassen, dus ook afkomstig uit het Westland. Haar gedichten met mooie woorden, raken iedereen die naar haar luistert. Ze dicht eigenlijk over alles wat haar beweegt. Laat je meevoeren in haar gedichten. Miranda Scholts en Tim Grinwis zijn beiden schrijver en dichter, maar Tim is ook meesterbinder in de bloemsierkunst, natuurliefhebber en levensgenieter. Beiden zijn woonachtig op Goeree Overflakkee; ze zijn schrijfgezellen in dichtkunst en poëzie. Een ongewoon en verrassend duo, wat samen ook zeker ongewone, verrassende én verbazend mooie voorstellingen weet te creëren.

Deze zangers en dichters maken er weer een mooie en b(l)oeiende middag van. Iedereen is van harte welkom! Toegang is zoals altijd gratis.

 

Reacties van bezoekers

Er zijn helaas nog geen reacties.

Plaats een reactie

Laatste nieuws

Gratis naar het theater

Nu ook theater voor 10+

LEES MEER

Moderne tijden

Gratis WIFI en contactloos betalen

LEES MEER
Cultuurhuis Nieuwe Veste
Nieuwsbrief